ВЕЛИКО СРЦЕ ЧАЧАНСКИХ МОНТЕРА

Они су ту међу нама. Нечујни, ненаметљиви, неприметни, посвећени свом послу. Колеге којима у пролазу само тихо кажемо здраво, а они у себи крију велико срце, храброст и одлучност.
За Владана Михајловића и Драгана Јовановића и тај дан почео је рутинским одласком на отклањање сметњи. Око поднева у близини села  Бресница, код Чачка, на мосту у оштрој кривини, угледали су човека  који је безумно махао рукама и неразумно викао, а на путу су уочили велики траг од уља. Без много размишљања изашли су из возила, пришли избезумљеном човеку и угледали стравичан призор. У речици, испод моста, на дубини од 5-6 метара налазило се возило преврнуто на кров. Одмах позивају хитну помоћ и полицију. Тада свој свакодневни посао замењују борбом за три људска живота.
Уочавају да је возилу немогуће прићи, због стрме обале која је обрасла густим шибљем. Спуштају мердевине и раскрчују шибље како би омогућили прилаз. По доласку хитне помоћи помажу у извлачењу повређених лица, од којих, на жалост, једном није било помоћи.
По завршетку немилог догађаја, професионално као и увек, одлазе и завршавају свој редован посао.
Будимо поносни што међу нама живе и раде овакве колеге. Уместо тихо здраво, чврсто им стиснимо руку и рецимо БРАВО.