ЗАЈЕДНИЧКО ДРУЖЕЊЕ ЧЛАНОВА ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈА

У организацији нашег синдиката спроведен је дводневни излет на релацији БЕОГРАД – БУДИМПЕШТА –ЂУЛА- ПАЛИЋ- БЕОГРАД  у периоду од 27.5.2016год. до 29.5.2016.године за око 480 чланова.

Овакав догађај осим што има обележја културолошке спознаје других народа и култура има за циљ и величање колегијалности, колективног деловања и враћања духа солидарности  а исти  прераста у традиционални облик дружења који се одржава из године у годину.

Обиласком главног града Мађарске била је прилика упознати се са знаменитостима овог града, као и са сменом различитих цивилизација и њихових обичаја. Град је смештен у делу Панонске низија коју дели Дунав а која је повезана прелепим мостовима и спаја две целине Будим и Пешту у највећи град ове регије.
Други део овог путовања био је везан за рекреативни део у познатој Мађарској бањи Ђула уз опуштање у благодетима термалних извора којима обилује овај бањски комплекс.

Иначе Бања је смештена у југоисточном делу Мађарке на самој граници са Румунијом у  зеленилу равнице.

Осим термалних извора позната је по дворцу из XV века, а данас је насељава претежно Румунска национална мањина.

У вечерњим сатима уз звуке српске фолк и популарне музике демонстриран је весели дух наших колегиница и колега који је потрајао до раних јутарњих сати.
У тако доброј атмосфери пуни утисака настављамо тамо где смо стали свако на својим задацима и обавезама.

Инфо служба ЈСТС