ИЗВЕШТАЈ СА  25. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

31.12.2015

На 25. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у четвртак, 24. децембра 2015. године, у Београду...

ЦЕО ТЕКСТ



БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

31.12.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.12.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.12.2015.


ЦЕО ТЕКСТ

КУДА ВОДИ ПРИВАТИЗАЦИЈА ТЕЛЕКОМА

27.11.2015.

Целокупна јавност у Србији је збуњена процесом приватизације Телекома Србије као најстабилнијег привредног система са огромним инвестиционим потенцијалима који се реализују из сопствених  извора... ЦЕО ТЕКСТ

ИЗВЕШТАЈ СА  24. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

27.11.2015

На 24. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у среда, 18. новембар 2015. године, у Београду... ЦЕО ТЕКСТ

ОДРЖАНА СЕДНИЦА НАДЗОРНОГ ОДБОРА ТЕЛЕКОМА

26.11.2015.

Дана 25.11.2015.г.  на захтев председника репрезентативних синдиката Славољуба Кандића и Мирослава Јоксимовића, који су чланови Надзорног одбора предузећа, одржана је седница највишег органа компаније.


Захтев се односио да се започетом процесу приватизације Телекома Србије дефинише судбина 20% сопствених акција Телекома, купљених од грчког ОТЕ-а, за 380 милиона евра. Познато је да држава продаје свој пакет акција у износу од 58%. У случају продаје купац би аутоматски добио и пакет акција која је у сопственом власништву (горе поменутих 20%).


На тај начин грађанима би се рекло да се продаје 58% акција, а купцу би припало 78%. Самим тим и цена би морала да буде адекватно већа, а не да се некоме поклони 380 милиона евра, колико је Телеком Србија платио (без камата за кредит који је тада узет у ту сврху) за тих 20% акција.


У својој дискусији Славољуб Кандић је истакао да се запослени противе већинској продаји Телекома, да она није у интересу државе, компаније, а посебно запослених. Истакао је да предузеће послује успешно, да може и боље, као и да постоји много разлога да се Телеком не прода. О томе је говорио на конференцији за штампу, на уручењу 100.000 потписаних петиција ''СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА''  и на великом протесту који је одржан 11.11.2015.г. испред зграде Владе РС. Поновио је да је очување запослености најбитније егзистенцијално питање сваког запосленог и да је од пословодства очекивао да подржи исправну борбу синдиката да се компанија не прода. Како до тога није дошло, замерио је пословодству што су на ''другој страни'' и истакао да то неће поколебати ни њега, ни синдикат да истрају у својој праведној борби.


Одговарајући на постављено питање каква је судбина 20% сопствених акција Телекома Србије у процесу приватизације, председник НО Телекома, професор Милан Божић је одговорио да је обавио потребне консултације по овом питању у Влади Србије и да је добио инструкције да се никаква одлука не доноси на седници Надзорног одбора Телекома.


Такав став није задовољио покретаче овог питања, али ће бар у записнику са поменуте седнице бити забележено за шта се ко залагао.


Ако не буде другог суда, судиће им историја, а синдикат ће и даље наставити своју борбу за очување компаније.

 


Погледајте снимак целог протеста СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА, одржаног дана 11.11.2015. у организацији Јединственог синдиката Телекома Србије и Синдиката Телекома ’’Србија’’

 

 

 

ИНФО ЈСТС

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

12.11.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.11.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.11.2015.

ЦЕО ТЕКСТ

ДАНАС ОДРЖАН ПРОТЕСТ СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА

11.11.2015,

Велики протест СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА у организацији репрезентативних синдиката Јединственог синдиката Телекома Србије, „Телеком Србија“ а.д. и Синдиката Телекома „Србија“, уз помоћ и подршку Конфедерације слободних синдиката, Удружења монтера за телекомуникациону мрежу Србије, Јединственог синдиката Телус, Синдиката радника телекомуникације Републике Српске и Синдикалне организације М:тел Црне Горе, одржан је данас 11.11.2015. године са почетком у 12 часова у Београду окупљањем запослених и грађана на платоу испред цркве Светог Марка.
Протесту је присуствовало преко 10.000 запослених и грађана.
Након окупљања учесници протеста кренули су у протесну шетњу следећом трасом: улицом Светозара Марковића до Немањине, Немањином до зграде Владе, где је предато Отворено писмо за премијера. Протесна шетња је настављена до зграде у којој је седиште председника Републике Србије, где је одржан завршни део протеста и предато Отворено писмо за председника Републике.
Испред Владе Републике Србије и Председништва окупљенима су се обратили:
-   Славољуб Кандић, председник Јединственог синдиката Телекома Србије,
-  Мирослав Јоксимовић, председник Синдикат Телекома „Србија“,
-   др Предраг М. Петровић, редован члан Академије инжењерских наука Србије.

 

Погледајте Отворено писмо »

Погледајте фотографије

Погледајте снимке

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 


ПРОБУДИ СЕ НЕШТО СЕ ДЕШАВА
НЕМОЈ РЕЋИ ДА ТО НИСИ ЗНАО
И ТВОЈА СЕ СУДБИНА РЕШАВА
МОГЛО БИ ТИ ЈЕДНОМ БИТИ ЖАО

ПРОБУДИ СЕ НЕШТО СЕ ДЕШАВА
КАЈАЋЕ СЕ КО ОВО ПРЕСПАВА

ПРОБУДИ СЕ НЕШТО СЕ ДЕШАВА
НЕ МОГУ ТИ ЈАСНО РЕЋИ ШТА ЈЕ
НИ ЛАЖ НИЈЕ ИСТИНА ПРАВА
АЛ ОСЕТИМ ДУГО ЋЕ ДА ТРАЈЕ

ПРОБУДИ СЕ НЕШТО СЕ ДЕШАВА
КАЈАЋЕ СЕ КО ОВО ПРЕСПАВА

ПРОБУДИ СЕ НЕШТО СЕ ДЕШАВА
У ПРОСТОРУ ИЗВАН НАШЕ ВОЉЕ
ОД ЉУБАВИ НЕКО НАС СПАСАВА
И ГОВОРИ ДА ЈЕ ТАКО БОЉЕ

ПРОБУДИ СЕ НЕШТО СЕ ДЕШАВА
КАЈАЋЕ СЕ КО ОВО ПРЕСПАВА

 

ПРОТЕСТ 2015.

 

 

ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА
ОКУПЉАЊЕ КОД ЦРКВЕ СВ. МАРКА БЕОГРАД

11.НОВЕМБРА У 11 ЧАСОВА
СРЕДА

 

Јединствени Синдикат Телекома Србије

Синдикат Телекома "Србија"

 

Синдикат радника „Телекомуникација РС“ Мтел Република Српска

 

 

Синдикална организација Мтел Црна Гора

 

 

Јединствени синдикат Телус

Удружење монтера за телекомуникациону мрежу Србије

 

 

РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ ПРЕДАЛИ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОКО 100 000 ПОТПИСА ПРОТИВ ПРОДАЈЕ „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

03.11.2015.

Репрезентативни синдикати „Телеком Србија“ а.д. Јединствени синдикат Телекома Србије и Синдикат Телекома „Србија“  предали су јуче, 02.11.2015. године у 12 часова Влади Републике Србије петицију „Стоп продаји Телекома“ са око 100.000 сакупљених потписа грађана Републике Србије.


У име Владе Републике Србије делегацију репрезентативних синдиката примио је министар привреде Жељко Сертић, државни секретар у министарству туризма, трговине и телекомуникација Татјана  Матић, помоћник министра Ирини Рељин, шеф кабинета премијера Ивица Којић и сарадници, а предаји је присуствовао и генерални директор „Телеком Србија“ а.д. Предраг Ћулибрк.


Овом приликом поновили смо све аргументе против продаје „Телеком Србија“ а.д. које смо до сада наводили и изнели јасно противљење продаји поткрепљено са око 100 000 потписа подршке грађана Србије.


Министар привреде је истакао да ће Влада Републике Србије сарађивати са репрезентативним синдикатима и консултовати их у вези наредних дешавања, уз разматрање свих аргумената и ставова репрезентативних синдиката.
Потписивање петиције смо организовали у намери да представницима државе пружимо доказ да је велики број грађана против већинске продаје „Телеком Србија“ а.д. и да подржава наш захтев да се поступак продаје обустави, односно да наш став одражава вољу грађана, јер је преко 65% њих апсолутно против продаје „Телеком Србија“ а.д..


Истовремено смо представницима државе ставили до знања да синдикати настављају борбу за очување компаније и да ће организовати велики синдикално грађански протест „СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА СРБИЈА“ дана 11.11.2015. године.

 

 

Погледајте снимке:


-изјава председника Јединственог синдиката Телекома Србије Славољуба Кандића

 

 

 


 

- изјава председника Синдиката Телекома „Србија“ Мирослава Јоксимовића

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 

 

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ  РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д. ПОД НАЗИВОМ: „СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА“

29.10.2015.

Репрезентативни синдикати „Телеком Србија“ а.д., Синдикат Телекома „Србија“ и Јединствени синдикат Телекома Србије, одржали су данас конференцију за новинаре под називом: „СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА“ у Великој сали Медија Центра у Београду.
На конференцији су говорили:

  • Славољуб Кандић, председник Јединственог синдиката Телекома Србије,

  • Мирослав Јоксимовић, председник Синдикат Телекома „Србија“,

  • др Предраг М. Петровић, редован члан Академије инжењерских наука Србије. 

  
Овом приликом најавили смо активности репрезентативних синдиката, које ће се спровести против продаје ,,Телеком Србија“ а.д..


Председници репрезентативних синдиката су истакли да је у оквиру акције „СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА“ организовано потписивање петиције „Стоп продаји Телекома“ и да ћемо потписану петицију предати Влади Републике Србије у понедељак, 02.11.2015. године у 12 часова.


Истовремено је најављено одржавање великог протесног скупа у среду, 11.11.2015. године са почетком у 12 часова у Београду, који почиње окупљањем грађана на платоу испред цркве „Светог Марка“.


Такође, јавност смо упознали са нашим аргументима против продаје ,,Телеком Србија“ а.д..

 

Можете погледати видео снимке са конференције

 

 

 

 

 

 

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

ИЗВЕШТАЈ СА  23. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

29.10.2015.

На 23. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у уторак, 20. октобра 2015. године, у Београду...ЦЕО ТЕКСТ

 

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРОШИРЕНОГ УПРАВНОГ ОДБОРА  СИНДИКАТА

29.10.2015.

На седници одржаној 27.10.2015. године разматране су активности синдиката у одбрани ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ и договорена динамика даљих дешавања.ЦЕО ТЕКСТ

 

СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА

28.10.2015.

групе, која је одржана јуче 27.10.2015. године, усвојен је план активности против продаје „Телеком Србија“ а.д., које ће у наредном периоду спроводити репрезентативни синдикати, и то:

 

    1. Конференција за новинаре под називом: „СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА“         одржаће се у четвртак 29.10.2015. године са почетком у 11 часова у Великој
        сали Медија Центра у Београду.

 

На конференцији ће говорити:
-   Славољуб Кандић, председник Јединственог синдиката Телекома Србије,
-   Мирослав Јоксимовић, председник Синдикат Телекома „Србија“,
-   др Предраг М. Петровић, редован члан Академије инжењерских наука Србије. 

 

    2. Потписана петиција „Стоп продаји Телекома“ предаће се Влади Републике
        Србије у понедељак 02.11.2015. године у 12 часова.

 

    3. Одржаће се велики протесни скуп у среду 11.11.2015. године са почетком у
       12 часова у Београду, који почиње окупљањем на платоу између цркве
        Светог Марка“ и Таковске бр.2.

 
Наставићемо да обавештавамо чланове синдиката и јавност о свим активностима које будемо планирали и спроводили у наредном периоду.   

 

 

ОВАКО СМО БРАНИЛИ И ОДБРАНИЛИ ТЕЛЕКОМ

 

 

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ОБАВЕЗНИМ ЕЛЕМЕНТИМА У ОКВИРУ СОЦИЈАЛНОГ ПРОГРАМА КОЈИ ВЛАДА ЗАХТЕВА ПРИЛИКОМ ПРОДАЈЕ ДЕЛА АКЦИЈА У СВОЈИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ПРЕДУЗЕЋУ ЗА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

22.10.2015.

Након дугих преговора који су трајали неколико месеци постигнут је заједнички консензус свих страна у преговорима за утврђивање минималних права као обавезних компоненти будућег социјалног програма.


Инсистирања Јединственог Синдиката Телекома Србија на полазним основама за преговоре из раније постигнутог споразума из 2011. године, само са другим актерима, дала је резултате у смислу постизања прихватљивог решења.
Обавезујућим компонентама социјалног програма постигнута је правна сигурност код евентуалне промене власничке структуре чиме су избегнути ефекти приватизација компанија у окружењу које су биле затечене политиком новог послодавца. Овај документ постаје саставни део тендерске документације што није био случај код приватизација телекомуникационих оператера у региону, када је велики број радних места био угрожен рационализацијом броја запослених без накнаде.


На овај начин Јединствени Синдикат Телекома Србије затвара једно поглавље у борби за очување компаније. Наше програмско определење јесте максимална заштита запослености и стандарда запослених и с тим у вези противимо се свакој продаји компаније која би угрозила положај запослених.


Своје доследно определење изнетим ставовима спроводићемо наредним активностима у циљу спречавања продаје путем аргументоване борбе кроз трибине, конференције за штампу и протесте.


Имајући у виду да смо спроводили акцију прикупљања потписа под називом „ СТОП ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА“, релевантан број потписа биће предат надлежним институцијама, као још један механизам синдикалне борбе.

 

 

 

 

ИНФО СЛУЖБА ЈСТС

 

 

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

13.10.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.10.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.10.2015.ЦЕО ТЕКСТ

 

ОДРЖАНА ЗАЈЕДНИЧКА  СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА И РЕГИОНАЛНОГ ОДБОРА ЈУГ

01.10.2015

На заједничкој седници органа синдиката која је одржана 30.9.2015. године у Нишу разматрана је актуелна ситуација вазана за приватизацију Телекома „ Србија“. ...ЦЕО ТЕКСТ

 

ИЗВЕШТАЈ СА  22. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

29.09.2015.

На 22. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у уторак, 22. септембра 2015. године, у Београду...ЦЕО ТЕКСТ

 

DOPIS PREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SRBIJE

07.09.2015.

 

 

ИЗВЕШТАЈ СА  21. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

27.08.2016.

На 21. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у уторак, 18. августа 2015. године, у Београду...ЦЕО ТЕКСТ

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

20.08.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.08.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.08.2015.


ЦЕО ТЕКСТ

ИЗВЕШТАЈ СА  20. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

30.07.2015.

На 20. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у понедељак, 20. јула 2015. године, у Београду...
ЦЕО ТЕКСТ

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

15.07.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.07.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.07.2015.


ЦЕО ТЕКСТ

САОПШТЕЊЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА У ТЕЛЕКОМУ СРБИЈА ПОВОДОМ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПОНУДА ЗА ПРОДАЈУ ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

03.07.2015.

Агенција за приватизацију објавила је данас јавни позив за прикупљање необавезујућих понуда за учешће у продаји капитала Телеком Србија. Изражавамо дубоко незадовољство поступцима којима се понижава статус и значај Телекома Србије као регионалне компаније...
ЦЕО ТЕКСТ

ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ ВЕЋИНСКЕ ПРОДАЈЕ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ А.Д.

29.06.2015.

Имајући у виду да је на састанку Координационог тела репрезентативних синдиката на нивоу Телеком Србија групе, одржаном 26.06.2015. године, договорено да се организује потписивања петиције против већинске продаје „Телеком Србија“ а.д., сачињена је петиција, која ће бити подељена синдикалним представницима на нивоу Телеком групе...
ЦЕО ТЕКСТ

УЧИМО ОД ДРУГИХ КАКО СЕ ЧУВАЈУ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ

29.06.2015.

Влада француске је веома енергично реаговала на покушај куповине трећег мобилног оператера у тој земљи, показавши да је национални интерес најважнија опција за једну државу. Наиме одбијена је  понуда  француско-израелског магната Патрика Драија за куповину трећег по величини француског оператера мобилне телефоније Буиг Телекома (Bouygues Telecom)...
ЦЕО ТЕКСТ

ИЗВЕШТАЈ СА  19. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ
ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

29.06.2015.

На 19. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у петак, 19. јуна 2015. године, у Београду... ЦЕО ТЕКСТ

ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА НА НИВОУ ТЕЛЕКОМ СРБИЈА ГРУПЕ

26.06.2015.

Координационо тело репрезентативних синдиката на нивоу Телеком Србија групе, које чине Јединствени синдикат Телекома Србије, Синдикат Телекома „Србија“, Синдикат радника телекомуникација Републике Српске, Јединствени Синдикат Телус, Синдикална организација М:ТЕЛ Црна Гора и Удружење монтера за телекомуникациону мрежу Србије на састанку одржаном дана 26.06.2015. године у Београду разматрало је могуће последице евентуалне продаје „Телеком Србија“ а.д.... ЦЕО ТЕКСТ

Земља која је изнедрила Пупина и Теслу не сме да дигне руке од области информационо–комуникационих технологија

26.06.2015.

Иницијални одбор ”Телеком је наш” је ове недеље доставио Влади Републике Србије и министарствима Отворено писмо против продаје Телекома Србија које је потисало 210 врхунских међународно признатих стручњака у релевантним областима из Србије и 11 земаља у свету, укључујући САД, Канаду, Аустралију, Јужноафричку Унију, Уједињене Арапске Емирате....ЦЕО ТЕКСТ

УЧИМО ОД  ДРУГИХ

25.06.2015.

Процес приватизације Телекома Словеније оголио је прилике које владају у трансакцијама таквог формата. Нарочита забринутост је у чињеници  даје интерес капитала јача и од тзв. Уређеног тржишта какво нам се представља кроз регулативу и  правила тржиште Европске уније.

 


ЗАШТО НЕ ТРЕБА ПРОДАТИ ТЕЛЕКОМ „СРБИЈА“

24.06.2015

У склопу активности које спроводи Јединствени синдикат Телекома Србије везано за аргументовано супростављање намерама  неоправдане продаје Телекома „Србија“ уверавања у исправност наших ставова добијамо и у потписима стручне јавности која својом иницијативом окупља академике, истакнуте научне раднике широм земљине кугле и експерте у областима у којима се баве.
Ово је још један начин да заједничким снагама скренемо пажњу на погубе последице евентуалне приватизације које су испољене у искуствима ранијих приватизација у свим земљама бившег социјалистичког блока.
Отуђивање имовине од јавног интереса је изричито регулисано Уставом и као уставна категорија тражи широку јавну расправу.

 

 

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

15.06.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.06.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.06.2015.

ЦЕО ТЕКСТ

ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ОДБОРА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

12.06.2015.

На састанку Координационог одбора репрезентативних синдиката „Телеком Србија“ а.д., који је одржан 11.06.2015. године, договорен је наставак заједничких активности у вези најављеног поступка приватизације „Телекома Србија“ а.д..
Координациони одбор је одлучио да, као први корак у спровођењу договорених активности, достави отворено писмо министру трговине, туризма и телекомуникација гдину Расиму Љајићу, министру привреде гдину Жељку Сертићу, министру финансија гдину Душану Вујовићи, генералном директору „Телеком Србија“ а.д. гдину Предрагу Ћулибрку, директору Агенције за приватизацију гдину Љубомиру Шубари, као члановима Комисије за давање предлога Влади за избор модела приватизације „Телеком Србија“ а.д..

 

Прочитајте отворено писмо 

 

 

ИНФО СЛУЖБЕ ЈСТС И СТС


ИЗЛЕТ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈА

01.06.2015.

У СКЛАДУ СА ПРОГРАМОМ АКТИВНОСТИ, А ПОВОДОМ ДАНА ТЕЛЕКОМА“ СРБИЈЕ„СИНДИКАТ ЈЕ ОРГАНИЗОВАО ВИШЕДНЕВНИ ИЗЛЕТ ЗА СОЛУН ОД 29.5. 2015 ДО 31.05.2015.ГОДИНЕ...

ЦЕО ТЕКСТ

ИЗВЕШТАЈ СА  18. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

27.05.2015.

На 18. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у уторак, 19. маја 2015. године, у Београду...

ЦЕО ТЕКСТ

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

12.05.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.05.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.05.2015.

ЦЕО ТЕКСТ

ТЕЛЕКОМ ДАНАС И СУТРА

11.05.2015.

Стручно научни скуп у организацији Министарства привреде Републике Србије као иницијатора и Академије инжењерских наука Србије и Електротехничког факултета Београд одржан је 7.маја у свечаној сали Грађевинског факултета. Учесници скупа осим еминентних научних радника и стваралаца били су представници репрезентативних синдиката Телекома Србије. Од стране уводничара изнети су аргументи који иду у прилог не продавању Телекома Србије ...ЦЕО ТЕКСТ

ИЗВЕШТАЈ СА  17. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

29.04.2015.

На 17. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у понедељак, 20. априла 2015. године, у Београду...ЦЕО ТЕКСТ

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

14.04.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.04.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.04.2015..ЦЕО ТЕКСТ

ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК UNI GLOBAL UNIONA ГОСТ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

31.03.2015.

На позив нашег синдиката у тродневну радну посету дошао је Javier Carles из сектора за ИЦТ из Ниона  са циљем одржавања састанака са представницима запослених , са посебним освртом на телекомуникациони сектор који је  у овом тренутку у фокусу дешавања...ЦЕО ТЕКСТ

ИЗВЕШТАЈ СА  16. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ
ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

31.03.2015.

На 16. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у понедељак, 23. марта 2015. године, у Београду...ЦЕО ТЕКСТ

ОДРЖАНА СЕДНИЦА НАДЗОРНОГ ОДБОРА ТЕЛЕКОМА

26.03.2015.

На седници Надзорног одбора Телекома, која је одржана 25.03.2015.године главна тачка дневног реда била је избор приватизационог саветника за приватизацију „Телеком Србија“ а.д....ЦЕО ТЕКСТ

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

13.03.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.03.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.03.2015.ЦЕО ТЕКСТ

ОДРЖАН САСТАНАК ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА МОНТЕРА ЗА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНУ МРЕЖУ ТЕЛЕКОМ СРБИЈА

10.03.2015.

На састанку који је одржан у просторијама синдиката  10.3.2015. године на којем су испред Јединственог Синдиката Телекома Србије присуствовали Кандић Славољуб председник, Катић Драган председник РО Београд и Мијајловић Горан секретар синдиката... ЦЕО ТЕКСТ

ФОРМИРАН КООРДИНАЦИОНИ ОДБОР РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

06.03.2015.

У току данашњег дана одржан је састанак руководства оба репрезентативна синдиката „Телеком Србија“ а.д.. Репрезентативни синдикати су заузели заједнички став да су против продаје „Телеком Србија“ а.д... ЦЕО ТЕКСТ

02.03.2015.

АРГУМЕНТАЦИЈА НЕ ПРОДАЈИ ТЕЛЕКОМА

Део стручне јавности оличен у Академији инжењерских наука Србије на својим органима је разматрао стручну и експертску анализу Телекома Србије у околностима могуће приватизације. Тако сагледавање су упутили влади Србије

 

ИЗВЕШТАЈ СА СЕДНИЦЕ НАДЗОРНОГ ОДБОРА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

02.03.2015.

Редовна годишња Скупштина Јединственог синдиката Телекома Србије одржана је 26.2.2015. годинe.... ЦЕО ТЕКСТ

СКУПШТИНА ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

02.03.2015.

Редовна годишња Скупштина Јединственог синдиката Телекома Србије одржана је 26.2.2015. годинe... ЦЕО ТЕКСТ

ИЗВЕШТАЈ СА  15. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

25.02.2015.

На 15. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у среду, 18. фебруара 2015. године, у Београду ... ЦЕО ТЕКСТ

ОДРЖАНА РЕДОВНА СЕДИНЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

19.02.2015.

На седници одржаној 18. фебруара утврђена је динамика одржавања редовне годишње Скупштине Синдиката у периоду 26 и 27. фебруара. Припремљени су и предлози материјала који ће се разматрати и усвајати на самој скупштини.
Осим редовног годишњег извештаја о раду током претходне године делегати скупштине ће се изјашњавати и о плановима Синдиката у текућој години. Синдикалне активности ће свакако бити условљене тренутним ситуацијама које налаже општа друштвена клима. Синдикат као институција својим плановима утврђује начела деловања и омогућава стабилну финансијску потпору за реализацију програмских циљева.

 

Инфо служба ЈСТС


СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

19.02.2015.

15. фебруар има вишеструку симболику у историји и култури српског народа и уједно је вишеструка светковина. Дан „ Сретења“ има и јасну симболику за Јединствени Синдикат Телекома Србије и као такав се свечарски обележава и баштинује у нашем Синдикату... ЦЕО ТЕКСТ

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА

13.02.2015.

БРОЈНО СТАЊЕ ЧЛАНСТВА У СИНДИКАТИМА на дан 10.02.2015. године

ПДФ приказ синдикалног чланства на дан 10.02.2015.. ЦЕО ТЕКСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

09.02.2015.

Јединствени синдикат Телекома Србије се прошле недеље огласио саопштењем за медије који је пренет у неколико штампаних и електронских  медија чиме је изнето програмско определење синдиката против приватизације Телекома Србија.ЦЕО ТЕКСТ

ИЗВЕШТАЈ СА  14. СЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

29.01.2015.

На 14. седници Управног одбора Фонда солидарности Јединственог Синдиката Телекома Србије, која је одржана у среду, 21. јануара 2015. године, у Београду...ЦЕО ТЕКСТ

КОНФЕДЕРАЦИЈА ОТПОЧЕЛА СОЦИЈАЛНИ ДИЈАЛОГ СА МИНИСТАРСТВОМ ПРИВРЕДЕ У ВЕЗИ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ

21.01.2015.

Саопштење Конфедерације слободних синдиката поводом
 разговора са Министром привреде Жељком Сертићем

 

у Београду
21.01.2015. год.

 

 

 

У уторак, 20.01.2015. год., у Министарству привреде одржан је састанак са темом „Најава приватизације Телекома Србије“. Састанку су присуствовали министар Жељко Сертић са сарадницима и председник Конфедерације Ивица Цветановић, као и председници репрезентативних синдиката Телекома, Славољуб Кандић и Мирослав Јоксимовић.


Министар привреде, Жељко Сертић,  информисао је присутне о одлуци Владе Републике Србије да се изабере приватизациони саветник за Телеком. Посао саветника је да анализира стање у компанији и да предлог Влади, најраније у мају месецу, да ли треба или не продавати Телеком. Уколико се предложи продаја, мора да се предложи и модел приватизације. На основу ових предлога Влада Србије, као већински власник,  доноси одлуку шта даље радити са Телекомом.


Представници репрезентативних синдиката Телекома су изнели став, који је уједно и став Конфедерације, да не треба продавати профитабилно предузеће као што је Телеком, које значајно пуни буџет ове државе, већ са професионалним менаџментом унапредити пословање. Приватизације телекомуникационих компанија у окружењу су донеле отпуштање огромног броја радника и слабији квалитет услуга. Истакли су да синдикат мора да учествује у изради социјалног програма или очувању постојећег, којим би заштитили интересе запослених у компанији.


Министар је нагласио да коначну одлуку доноси Влада Републике Србије и да ће репрезентативни синдикати Телекома бити део свега што ће се дешавати са Телекомом у наредном периоду.


Договорено је да се следећи састанак одржи после избора приватизационог саветника за Телеком.

 

 

КОНФЕДЕРАЦИЈА СЛОБОДНИХ СИНДИКАТА

 

ПОТПИСАН НОВИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д.

16.01.2015.

Данас, 16.01.2015. године, у просторијама „Телеком Србија“ а.д. у Таковској бр. 2, председник Јединственог Синдиката Телекома Србије Славољуб Кандић, председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић,игенерални директор „Телеком Србија“ а.д. Предраг Ћулибрк, потписали су нови Колективни уговор „Телеком Србија“а.д.


У складу са одредбама Закона о изменама и допунама Закона о раду, сви колективни уговори у Републици Србији, па и постојећи Колективни уговор „Телеком Србија“ а.д.,престају да важе шест месеци од доношења поменутог Закона, односно29.01.2015. године. Како је Колективни уговор најважнији акт који регулише права и обавезе запослених у Компанији, сматрали смо да је потписивање новог Колективног уговора приоритет. У поступку који је претходио колективном преговарању, 15.08.2014. године формирана је Радна група, коју су чинили представници пословодства и репрезентативних синдиката, са циљем да сачини документ са елементима општег акта, који би био полазна основа за преговоре о закључењу новог Колективног уговора „Телеком Србија“ а.д.  Радна група је консензусом усвојила документ са елементима општег акта и доставила га председницима репрезентативних синдиката и генералном директору 15.10.2014. године, који су прихватили такав документ као полазну основу за преговоре. Потписивањем Споразума о колективном преговарању, званични преговори почели су 01.12.2014. године.


Новим Колективним уговором Друштва извршено је усклађивање са одредбама Закона о изменама и допунама Закона о раду, с тим да су репрезентативни синдикати успели у највећој могућој мери да задрже постојећа права запослених.


Колективни уговор је потписан на период од 2 године и биће објављен у Службеном листу Телекома Србија 19.01.2015. године. Нови Колективни уговор ступа на снагу осмог дана од дана објављивања и биће доступан на порталу Друштва.

 

 

ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРОШИРЕНОГ УПРАВНОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТАТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

15.01.2015.

На седници која је одржана 14.01.2015. године једина расправа вођена је на тему утврђивања коначног текста Колективног уговора предузећа за телекомуникације Телеком „Србија“...ЦЕО ТЕКСТ

 

Актуелности из 2014