ОДРЖАНА 5. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

 

 

 

Скупштина је одржана 25.  и 26. Септембра у Ечки, дворац "Каштел", грађен у енглеском стилу, у периоду од 1816. до 1820. године. Дворац је подигла породица Лазар, а на свечаном отварању дворца 29. августа 1820. свирао је чувени Франц Лист.


Данас је ово старо здање потпуно реновирано и претворено у објекат туристичког типа у аутентичном амбијенту инспирисаном аристократском прошлошћу и прелепим ренесансним парком.


Седница скупштине за дневни ред је имала разматрање и усвајање измена и допуна статута као документа којим ће се дефинисати правци и циљеви деловања синдиката у наредном периоду.
Усвајањем предложених измена и допуна створени су предуслови за спровођење изборног поступка у Јединственом Синдикату Телекома Србије као редовном циклусу који се одвија сваке четврте године.
Скупштина је донела одлуку о расписивању избора на свим нивоима у синдикату који ће бити спроведени у наредном периоду а конституисање нове скупштине синдиката планирано да се  одржи до половине децембра месеца.


Да би избори били спроведени у духу демокрацких принципа и начела донешен је правилник о спровођењу избора  који даје право сваком члану синдиката да се путем кандидационих састанака укључи у активан рад синдиката.


Закључак скупштине је да се спровођење поступка унутрашње организације синдиката путем избора не сме одразити на активан рад синдиката у погледу решавања актуелних питања везаних за учешће у доношењу Буџета компаније, социјалног дијалога, праћења измена законске регулативе у погледу радних права( Закона о раду, Закона о штрајку, Закона о синдикатима) и другим темама које директно или индиректно могу угрозити егзистенцијални положај запослених.

 

 

 

Инфо служба ЈСТС