ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНСТВО

 

 

 

 

 

 

Поштоване колегинице и колеге,
Влада Републике Србије је у суботу 12. јула усвојила предлог Закона о изменама и допунама Закона о раду без јавне расправе, сагласности Социјално-економског савета Републике Србије и социјалног дијалога са Конфедерацијом.


Очекујући овакав сценарио, као што сте већ упознати, Председништво Конфедерације је на ранијој седници донело одлуку о одржавању Протеста против оваквог предлога новог Закона о раду, када он буде усвајан у Народној Скупштини Републике Србије.


У складу са тим Председништво Конфедерације, на данашњој ванредној седници одржаној у Београду, донело је следећу одлуку:


Конфедерација слободних синдиката позива све чланове синдиката на раднички протест против предлога Закона о изменама и допунама Закона о раду, испред Народне Скупштине Републике Србије, у четвртак, 17.јула.
Окупљање учесника ће бити у 11 сати и 30 минута испред зграде Главне поште у Београду, у Таковској улици број 2.


Налаже се свим синдикатима чланицама да организују присуство својих чланова у складу са својим могућностима и да обавесте и друге заинтересоване организације и грађане да нам се придруже, јер је овај закон само почетак тешких промена, које ће највише погодити нас обичне грађане.