СО БЕОГРАД ЗА СВОЈЕ ЧЛАНОВЕ ОРГАНИЗУЈЕ ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ АУТОБУСОМ У  Т е м и ш в а р,   18.10.2014. (СУБОТА)

 

 

 

ТЕМИШВАР је највећи  град Баната, лежи на реци Бегеј и седиште је Жупаније Тамиш. Са око 412.000 становника Темишвар је четврти град по величини у Румунији. Познат и као културни, образовни и трговачки центар западне Румуније. Темишвар је и највећи  културно-историјски центар Срба у Румунији. У граду се налази седиште Епархије темишварске Српске православне цркве, као и Савеза Срба у Румунији. Град се назива и „Малим Бечом", јер је дуго био под Хабзбурговцима и његово средиште својом архитектуром (пре свега специфичним сецесионистичким стилом) и амбијентима подсећа на стари део Беча.

 

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:


Полазак у 7 часова  испред зграде Главне поште у Таковској 2(службени улаз). Вожња са краћом успутном паузом и задржавањем на граничном прелазу ради обављања царинских формалности. Долазак у Темишвар, највећи  и најзначајнији град Баната. Разгледање града:
Саборна (румунска) црква Банатске митрополије (1946.год) а затим Трг победе, са репрезентативном сецесионистичком архитектуром и зградом Опере, саграђеном између 1910. и 1914. Године; Трг слободе , на којем се налазе стара градска већница (саграђена 1734. године, у барокном стилу). Одлазак на Трг јединства, на којем су стуб кугеримокатоличка катедрална црква (грађена између 1736. и 1774. год.), Барокна палата (некадашње седиште Српске Војводине), Брукова палата и Саборна црква српске православне цркве (саграђена 1748. године). Посета српској саборној цркви, у којој се налази вредни иконостас, дело Константина Данила и мајстора Михаила Јанића из Арада. Слободно време за индивидуалну шетњу, обилазак трзног центра Јулиус малл. Око 19 часова полазак ка Београду. Долазак у Београд у  вечерњим часовима.

 

 

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ ЗА ЧЛАНОВЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ
СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈА:
500,00 динара

 

 

ПРИЈАВА  И УПЛАТА ЗА ИЗЛЕТ СЕ ВРШИ КОД ПРЕДСЕДНИКА СО, ПЕТКОВИЋ ЖЕЉКА, КОНТАКТ  ТЕЛЕФОН 064/651-26-99 НАЈКАСНИЈЕ ДО 15.10.2014.г.

ЦЕНА АРАНЖМАНА ОБУХВАТА:
- превоз аутобусом туристичке класе
- разгледање Темишвара са водичем
- услуге пратиоца групе (представника агенције)
- међународно здравствено осигурање (115,00 динара према актуелној тарифи осигуравајуће куће Wиенер Стадтисцхе
- трошкове организације и вођења аранжмана

 

 

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ ОБУХВАТА:
- индивидуалне и остале ненаведене трошкове путника