ТРАДИЦИОНАЛНА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА СИНДИКАТА

 

 

 

Јединствени синдикат Телекома Србије  традиционално свечарски обележава Дан Синдиката  који је и Дан државности Републике Србије 15 фебруар.
Изузетно важан датум у модерној српској историји који је уткао пут демократичности друштва најмодернијим уставом тадашње Европе а који нису имале ни велике империје попут Русије и Турске. Овај датум обележава и национално настојање за слободом и самосталношћу, с обзиром да је 1804. године подигнут устанак против турских зулумћара.
У сали Дома Војске Србије у Београду уз присуство преко 400 званица, који су уједно и синдикални активисти синдиката из свих одбора са територије целог Предузећа,  као и гостију који су увеличали ову манифестацију међу којима  председник Надзорног одбора Телекома Србије  проф. Доктор Милан Божић, генерални директор Предраг Ћулибрк, директор Дирекције за људске ресурсе Драшко Марковић, секретар Друштва г.дин Александар Радовановић,  директори сектора, координатори регија и координатори извршних јединица, шефови служби, развила се весела атмосфера која је потрајала до касних вечерњих сати.
Нашу свечаност својим присуством увеличали су и представници синдиката са којима Јединствени Синдикат Телекома Србије  има добру сарадњу међу којима су синдикат ОМЕ-ОТЕ из Грчке,  Конфедерација слободних синдиката, Синдикат ПТТ радника, Синдикат Радника Телекомуникација Републике Српске, Синдикат Телекома Србије, Синдиката Телекома Црне Горе као и Удружење монтера за телекомуникациону мрежу Србије и пословни партнери Синдиката.
У обраћању присутнима председник синдиката Славољуб Кандић је осим важности овог датума подсетио да је прилика да се осврнемо за  годином  која  је прошла, и да се посветимо оној која је пред нама. Напоменуо је да су пред нама озбиљни и тешки задаци који траже пуно ангажовање синдиката, посебно у очувању стечених права и радних места. Синдикат има веома важну улогу у друштву и заједно са члановима може да оствари своје циљеве. Као компанија одолевамо изазовима тржишта, а као синдикат очекујемо плодове заједничког рада.
Генерални директор Предраг Ћулибрк је такође поредио турбулентан период иза који је обележила продаја компаније и садашња виталност која је очувана захваљујући запосленима.
С тим у вези напоменуо је да ће менаџмент водити одговорну социјалну политику и настојати да побољша материјални положај запослених као и да никаквих турбуленција неће бити у погледу пословних циљева. Другим речима не размишља се о смањењу броја запослених на друге начине осим политиком добровољног одласка.
На овај начин заједничким деловањем са синдикатима ради се на очувању радних места.
Користимо прилику да свим члановима синдиката честитамо Дан синдиката као и дан модерне и уређене Србије.
У јединству је снага а у слави слога.

 

 

 

Инфо служба ЈСТС