ОДРЖАН САСТАНАК У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СА МИНИСТРИМА НА ИНЦИЈАТИВУ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА

 

 

 

 

Дана 06.03.2017. године у Влади Републике Србије одржан је састанак по питању заштите стандарда запослених у „Телеком Србија“ а.д..
Састанку су присуствовали у име Владе Републике Србије потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар привреде Горан Кнежевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и шеф кабинета председника Владе Ивица Којић, као и државни секретари из наведених министарстава.
У име пословодства „Телекома Србија“ а.д. састанку су присуствовали генерални директор Предраг Ћулибрк, директор Дирекције за људске ресурсе Драшко Марковић и директор Дирекције за финансије Миленко Џелетовић.
Репрезентативне синдикате представљали су Славољуб Кандић председник Јединственог Синдиката Телекома Србије, Мирослав Јоксимовић председник Синдиката Телеком „Србија“, Ненад Бранковић председник РО Центар Јединственог Синдиката Телекома Србије и Небојша Вучинић председник РО Београд Синдиката Телекома „Србија“.
Представници синдиката су захтевали проналажење начина да се обезбеди заслужено побољшање материјалног положаја запослених у „Телеком Србија“ а.д. на исти начин на који је то урађено и за запослене у просвети, здравству, полицији, јавној управи итд.
Образлажући своје захтеве синдикати су износили аргументе и предлоге које треба имплементирати. Представници Владе и пословодства су са пажњом пратили излагања без изношења контра аргумента.
На састанку није постигнут коначан договор, али је постигнута сагласност да се формира заједничка трипартитна комисија у којој ће активно учествовати синдикати са задатком да се у што краћем року пронађу решења која су прихватљива за све стране у дијалогу.

 

 

                               ИНФО СЛУЖБЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА