САСТАНАК СА ПОСЛОВОДСТВОМ ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ ВЕЗАН ЗА УНАПРЕЂЕНЈЕ МАТЕРИЈАЛНОГ ПОЛОЖАЈА ЗАПОСЛЕНИХ

 

 

 Дана 8.12.2021 настављени су разговори започети пре две недеље о будућем материјалном положају запослених. Састанак је одржан у просторијама Друштва Таковска 2 на коме су присуствовали  генерални директор Владимир Лучић, извршни директор за људске ресурсе Драшко Марковић, извршни директор за финансије Марија Спасић, предесдник Јединственог Синдиката Телекома Србије Марина Здравковић, секретар Синдиката Горан Мијајловић, потпредседник Синдиката Жељко Петковић, председник Синдиката Телекома „Србија“ Мирослав Јоксимовић,председник ИО Синдиката Рале Анђелковић, потпредседник Синдиката Небојша Вученић.


Разматрајући финансијске ефекте за 2021. годину и пословне планове и очекивања за пословну 2022. годину као и предлоге синдиката који су кроз допис прослеђени пословодству постигнут је договор који ће се реализовати кроз споразум у следећим тачкама:


1.Раст зараде у 2022 години у два корака 5% повећања на фебруарску зараду и 10% повећања на септембарску зараду,


2. Исплата учешћа у пословном резултату друштва у складу са Колективним уговором у априлу месецу,


3. Исплата позајмице за зимницу, огрев и набавку школског материјала у максималном износу од 60 000 динара у 2022. години.


У наредном периоду у складу са постигнутим пословним успесима синдикату предстоји  залагање за додатним унапређењем права запослених.

 

.