МАЛО АТМОСФЕРЕ СА ИЗЛЕТА ЈСТС У ТРЕБИЊЕ, ГРАД СУНЦА

 

  

Телеком породица, у правом смислу те речи, окупљена у окриљу Јединственог синдиката Телекома Србије, ишла је на излет у дивну, стару Херцеговину. Од петка, скоро 400 чланова наше породице, пошло је пут града сунца, прелепог Требиња.

 

 

Ноћно путовање је ублажило суровост Зеленгоре и Чемерна, кривина, али и дивних предела.

 

 

Неки певали, неки спавали, у сваком случају, у град сунца улазимо у жаргонски речено – библијски потоп.
Над Херцеговачком Грачаницом се буквално небо спустило, али – тако позитивна енергија коју смо понели из Србије је за пола сата растералa облаке изнад Требиња, тако да смо манастир Тврдош и град Требиње обишли и видели у пуном сјају.
Неки наши другари сапутници су рекли –''па ОК – треба видети град сунца и по киши, а и тако је прелеп!!''

 

 

Морамо похвалити локалне водиче као и екипу из ''Мог света'' који су се потрудили да нам свој град представе у најбољем светлу, мешањем историјских података са догодовштинама познатих људи који су прославили Требиње и Херцеговину.
Након обиласка и слободног времена, сместили смо се у Град сунца, много лепо здање које у центру има језеро, базене, тобогане, релакс центар...

 

 

Ко је хтео купао се, ко је хтео пио је жилавку, ко је хтео јео је сир из мјешине, ко је хтео наставио је шетњу по граду...
Увече, оно што сав народ зближава је музика и забава. Уз локали бенд (свака могућа похвала), веселили смо се уз херцеговачко вино и храну ипод сача. Највећа похвала је дошла од стране радника из ресторана, који су рекли да нису имали веселију екипу, без и једног, било каквог инцидента.
Сутрадан, будимо се у осунчаном Требињу, а не иде нам се кући.

 

 

Ал, ОК, чека нас Тјентиште, па потом ''у лијепом старом граду Вишеграду, гдје дубока Дрина вјековима тече...''  На Дрини ћуприја, са дневном вожњом кањоном Сутјеске и националним парком, босанским ћевапима, кустуричиним Андрић градом – неко би рекао – непроценљиво.
Mи кажемo – још један бисер у мору синдикалних излета који трају више од деценије...

 

 

 

Инфо ЈСТС