ИЗЛЕТ ЗА ЧЛАНОВЕ ЈСТС 30.09. – 02.10.2022.

 

 

ТРЕБИЊЕ, ГРАД ПЛАТАНА, СУНЦА И ДОБРОГ ВИНА


Планирани полазак аутобуса је у петак, 30.09.2022. у вечерњим часовима. Ноћна вожња преко Фоче, Гацка и Билеће до Требиња.
У суботу, шетњом по прелепим улицама Требиња видећемо Сат кулу, градске зидине са трговима, Трг песника са платанима старим преко 115 година који су симбол града. Посетићемо Црквине, брдо изнад Требиња на коме се налази црква саграђена 2000. године по жељи из тестамента песника и дипломате Јована Дучића. Подигнута је по узору на Грачаницу, па зато и носи популарни назив Херцеговачка Грачаница. Након тога, следи обилазак манастира Тврдош, на обали реке Требишњице. Манастир одржава дугу традицију прављења вина, још од 15. века. Након тога, следи слободно време у хотелском комплексу ''Град сунца'' који између осталог поседује и унутрашњи базен који ће нам бити на располагању. Свечана вечера ће бити организована у ресторану Кнежев конак, који се налази у оквиру Града сунца, са неограниченим пићем и музиком.
Смештај у Требињу: https://gradsuncatrebinje.com/sr/
У недељу, повратак из Требиња након доручка, уз краће успутно задржавање на Тјентишту и дужим задржавањем у Вишеграду, са обиласком ћуприје на Дрини и Андрић града. Након тога је наставак путовања и долазак кући у касним вечерњим сатима.


ЦЕНА ЗА ЧЛАНОВЕ ЈСТС ЈЕ 6.000,00 ДИНАРА.
ПРИЈАВА И ПЛАЋАЊЕ ВРШИ СЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА, ОД 29.08.2022. ДО 05.09.2022. ГОДИНЕ.
БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН.

 

 

ТРЕБИЊЕ ЈЕ ДУЧИЋЕВ ГРАД

ТРЕБИЊЕ ЈЕ ДУЧИЋЕВ ГРАД

 


СТАРИ ГРАД И ЧУВЕНИ ПЛАТАНИ

 


ХЕРЦЕГОВАЧКА ГРАЧАНИЦА


МАНАСТИР ТВРДОШ

 


САБОРНИ ХРАМ СВЕТОГ ПРЕОБРАЖЕЊА

 


ПОГЛЕД СА МОСТА НА ГРАД И ТРЕБИШЊИЦУ

 


ВИШЕГРАД, ЋУПРИЈА НА ДРИНИ И АНДРИЋ ГРАД