ДАН ЈЕДИНСТВЕНОГ СИНДИКАТА ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ

 

  

После две године паузе, због пандемије која је задесила наше друштво, самим тим и наше чланове, са великим задовољством смо кренули у организацију Дана Јединственог синдиката Телекома Србије, 15. фебруара.
Овај датум смо изабрали за Дан синдиката из два историјска разлога, први је када се на Орашцу 1804 год. дигао Први српски устанак, а други је када је у Крагујевцу 1835 год. усвојен и заклетвом потврђен први модерни и за то време изузетно либерални Устав. Ова два датума за нас имају велику симболику.

Част нам је била да угостимо председника НО Телекома, г. Милана Божића, генералног директора г. Владимира Лучића, члана НОТ Ђорђа Мазињанина, извршне директоре г-ђу Гордану Трхуљ, г. Ђорђа Маровића, директорку интерне ревизије, г-ђу Миру Стевановић, секретара Друштва г. Александра Радовановића, као и директоре сектора и служби.  Прославу су увеличали и наши пријатељи из Синдиката телекомуникација Републике Српске, синдиката са Кипра и из Грчке, председник Синдиката Телекома ''Србија'',  председник КСС, председник Удружења монтера са својим сарадницима и пословни партнери ЈСТС из агенција ''Мој свет'', ''Белви'' ''Атлантик травел'' и фирми са којима сарађујемо.

Наравно да ова прослава не би била величанствена без наших чланова који су се као и раније одазвали у великом броју. Председница ЈСТС, г-ђа Марина Здравковић одржала је говор, дајући посебан значај запосленима у Телекому, истичући да су највећи капитал Телекома Србије – запослени. Инвестиције у раднике поред инвестиција у инфрастуктуру и сервисе су победнички менталитет који се препознаје у последњих 3 године у нашој компанији.
Генерални директор, г. Владимир Лучић се у свом обраћању захвалио запосленима на оданости Телекому, на вредном раду и сарадњи са синдикатима. Рекао је да и даље траје акција примања запослених преко агенцијa у стални радни однос, што је предвиђено пословним планом Буџета Телекома у претходне две године. Поред тога, генерални директор је рекао да нам је компанија у великој експанзији, за коју смо се изборили и поред отвореног тржишта, кроз добар сервис, продају, технику и мултимедију. Када је дошао на позицију генералног директора Телекома, обећао је нашем синдикату и радницима да ће покушати да врати стандард компаније и запослених на ниво који заслужује најјача телекомуникациона компанија у овом делу Европе, као и да ће запослене преко агенција у неколико наредних година пребацити на статус стално запослених у Телекому. Ми као представници синдиката му верујемо, јер смо за претходних 3 године подигли зараде за 3 пута по 15%, трудећи се да исправимо макар последице инфлације, а да запослени преко агенција полако постану део породице Телекома. Такође, надамо се да ће нам и зараде расти као и Телеком, сваке године све више и боље.
Надамо се да ћете нам као и до сада, указати поверење вашим чланством, а нама ће бити задатак и задовољство да вас заступамо.

 

 

 

 

 

 

ИНФО ЈСТС

.