Covid 19 korona

 

Обавештење о начину поступања у случају оболевања од вируса COVID-19

07.07.2020.

Драге колегинице и колеге,

 

Као што вам је познато, услед погоршања епидемиолошке ситуације изазване вирусом COVID-19, до овог тренутка проглашена је ванредна ситуација у Београду, Крагујевцу, Новом Пазару, Тутину, Врању, Шапцу, Чачку, Ивањици, Ариљу, Врању, Пожеги и Краљеву. Осим тога, и у осталим градовима на територији Републике Србије свакодневно се региструју нови случајеви оболевања... 


ЦЕО ТЕКСТ

Донета Одлука о измени распореда радног времена за време ванредног стања

22.04.2020.

Обавештавамо запослене да је у циљу усклађивања са измењеном мером забране кретања уведеном 21.4.2020. године у трајању од 18:00 до 05:00 часова наредног дана, генерални директор донео Одлуку, број 125795/1-2020 од 22.4.2020. године, којом се мења распоред радног времена у Друштву за време ванредног стања.

С обзиром да почев од примене новог термина забране кретања, нема потребе да се радно време запослених који раде у општем режиму завршава у 15:00 часова, одредба којом је прописано радно време од 08.00 до 15:00 часова престаје да важи. То значи да се за запослене који раде у општем режиму радног времена примењује Одлука о распореду радног времена у Друштву број 95032/1-2018 од 06.3.2018. године (понедељак – петак од 08:00 до 16:00 часова).

Из истих разлога, измењено је и радно време Пословница у периоду понедељак - пeтак и дефинисано да се (уместо у 15:00), завршава у 16.00 часова.

Радно време утврђено овом одлуком примењује се за време примене мере Владе Србије о забрани кретања од 18:00 до 05:00 часова ујутру.

Odluka


Важни телефони у вези са COVID-19

01.04.2020.

Драге колегинице и колеге,
Обавештавамо вас да ће сви важни телефони у вези са COVID-19 бити на једном месту које ће се редовно ажурирати.
Важне телефоне можете погледати овде:

Важни телефони у вези са COVID-19

 


Употреба маскe од платна за вишекратну употребу

27.03.2020.

Маске од платна за вишекратну употребу се употребљавају на исти начин као и маске за једнократну употребу.

Главна разлика у односу на маску за једнократну употребу је та што се ова маска, када престане потреба за њеним коришћењем може дезинфиковати и поново користити.

Начин дезинфекције: Маску коју сте користили потопите у прокључалу воду (прокувајте маску) или је оперите на 90 степени целзијуса. Након овог третмана, маску је потребно испеглати врућом пеглом на преко 200 степени целзијуса. Овај начин дезинфекције је обавезан и пре првог коришћења маски.

 


Телеком Србија донирао 20 милиона динара здравству за помоћ у сузбијању епидемије корона вируса

25.03.2020.

Компанија Телеком Србија донирала је 20 милиона динара здравственом систему у Србији како би помогла да се обезбеди додатна опрема за борбу против корона вируса. У координацији са Министарством здравља, Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, Клиници за инфективне и тропске болести КЦС, Клиничком центру у Нишу и Покрајинском секретаријату за здравство у Новом Саду донирано је по пет милиона динара за набавку тестова на Covid-19, реагенаса, медицинске и друге опреме потребне у току трајања епидемије.

ЦЕО ТЕКСТ

 


Донета Одлука о организацији рада

20.03.2020.

Обавештавамо све запослене да је у циљу примене Оперативног плана за поступање у случају појаве и ширења епидемије корона вируса (COVID-19), генерални директор донео Одлуку број 103649/1-2020 од 16.03.2020. године о организацији процеса рада у периоду трајања Одлуке о проглашењу ванредног стања („Сл. гласник РС“, бр. 29/2020).


У циљу доследног поштовања обавезе Друштва да у току проглашеног ванредног стања обезбеди непрекидно функционисање одговарајућих система безбедности и других виталних система Републике Србије (војска, полиција, државни органи, здравствене установе и др.), као и свих других сервиса и услуга које пружа Друштво, наведеном одлуком предвиђено је следеће:


  • У свим организационим целинама Друштва утврђен је број извршилаца који ће послове обављати на свом радном месту и оних који ће послове обављати ван просторија Друштва (рад од куће),
  • Обавеза шефова служби (руководиоца трећег нивоа руковођења) или лица кога они овласте да сачине план радног времена најкасније седам дана пре почетка његове примене и о томе обавесте запослене у својој организационој целини телефоном или мејлом, воде ажурну евиденцију о запосленима/радно ангажованим лицима који послове обављају на радном месту, односно ван просторија Друштва (рад од куће) и редовно ажурирају податке у Евиденцији присуства на раду.

Молимо вас да се упознате са наведеном Одлуком.


УПУТСТВА ЗА ПРИМЕНУ МЕРА ЗАШТИТЕ

19.03.2020.

Обавештавамо вас да је усвојено упутство за примену мера заштите за превенцију ширења корона вируса приликом свакодневног пословања које важи за све запослене. Такође, усвојено је упутство за монтере и запослене на одржавању мреже као и начин поступања при пријему захтева за отклањање сметње и захтева за нове сервисе.

Молимо вас да се детаљно упознате са истим а надлежне руководиоце да комуницирају договорени поступак по својим надлежним вертикалама.Помозимо им да остану код куће

19.03.2020.
 

Учили су нас истрајности, оданости, напорном раду, стрпљењу, жртвовању и имају довољно мудрости и животног искуства да дају добре савете.

Они су наша међугенерацијска спона и непроцењиви ресурс који својим искуством помаже нама, њиховој деци и својој унучади.

Време је да бригу о ближњима, категорији трећег животног доба, и појам солидарности, као високо морални чин, изразимо кроз љубав коју су они уградили у нас. 

Будимо им извор подршке (да задрже свежину духа). Помозимо родитељима садашњих или будућих родитеља, нашим бакама и декама, да остану код куће.

 

 МЕРЕ ЗАШТИТЕ ЗАПОСЛЕНИХ

18.03.2020.

Корона вирус односно његов под тип цовид 19 без пасоша и визе стигао и код нас. Стигао је и безобразно се уселио у нашу свакодневицу, мисли у наше животе. Да би смо предупредили могућност  у којој се налазе земље  где је глобална здравствена ситуација изузетно лоша потребно је пре свега свести трансмисију вируса на минимум у Телекому Србија
ЦЕО ТЕКСТ

Упутство о мерама превенције и мере заштите за корона вирус – ЦОВИД-19

16.03.2020.

У вези са актуелним проблемом са корона вирусом, тачније у вези са превентивним мерама које су у функцији његовог ширења, у наставку вам достављамо инструкције, препоруке и савете који требају бити доступни послодавцимаапелујемода се сви запослени придржавају наведених инструкција.
ЦЕО ТЕКСТ